Nog niet zo lang geleden groeiden er aardappelen, mais en graan op kaarsrechte percelen, tegenwoordig is het een natuurgebied dat bestaat uit moeras, bossen en bloemrijke velden, waar het riviertje de Tjamme in zijn oorspronkelijke kronkelende loop is hersteld. Het 200 hectare nog jonge natuurgebied Reiderwolde ligt aan de oostzijde van Blauwestad, een waterrijk natuur- en woongebied nabij Winschoten.

Creatief

Regelmatig zijn er culturele en muzikale evenementen alsook lezingen in het amfitheater, dat zich daar door zijn bijzondere akoestiek uitstekend voor leent. Natuurgebied Reiderwolde is een aanvulling op het landschap van Groningen gebleken. Er is ruimte. Ruimte voor een lange wandeling met uw hond of wolken kijken tussen de bloemen. Maar ook voor theatervoorstellingen, leerzame schooluitjes, meditatie, speurtochten, workshops. Veel is mogelijk, mits in overleg met de beheerder.

Opname augustus 2019, op toren en amfitheater natuurgebied Reiderwolde.

Natuurbegraafplaats Reiderwolde

Natuurbegraven is voor mensen die houden van de natuur en geven om het milieu.

Zoals de mens deel uitmaakt van de kringloop van de natuur, zo is in het concept van de natuurbegraafplaats vervat hoe leven en dood onlosmakelijk verbonden zijn. De natuurbegraafplaats is voor iedereen, ongeacht religieuze overtuiging. Bovendien is de begraafplaats duurzaam – de materialen en grafmarkering zijn milieuverantwoord en bevorderen de leefbaarheid van bos, natuur en landschap.

Begraven in de vrije natuur, onder een boom, in een open plek in het bos of in de nabijheid van water. Natuurbegraven, het kan in  natuurgebied Reiderwolde nabij  Blauwestad. Kom eens kijken op de Natuurbegraafplaats. Het is niet alleen een plek van afscheid het is ook een plek van leven.